Naslovna Republika Srpska Banjaluka Protest medicinara i pacijenata: Stanivukićeve izjave mogle dovesti do katastrofe (VIDEO)

Protest medicinara i pacijenata: Stanivukićeve izjave mogle dovesti do katastrofe (VIDEO)

0

Na Trgu Krajine u Banjaluci održano je okupljanje zdravstvenih radnika i pacijenata iz vremena pandemije virusa korona koji smatraju da tadašnje izjave Draška Stanivukovića, banjalučkog gradonačelnika, o kiseoniku mogle dovesti do katastrofalnih posljedica.

Naime, okupljanju je podržao i direktor Univerzitetsko kliničkog centra RS i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlade Đajića koji je rekao da je nakon što je Tužilaštvo obustava istragu potvređeno da afera „Kiseonik“ ne postoji.

„Ovdje su revolntirni zdravstveni radnici i pacijenti, kao i porodice oboleljelih koji su zbog njegovih izjava pretprijeli strah“, kazao je Đajić.

Prema njegovim riječima, potpisivanje peticije za opoziv gradonačelnika ide odlično, ali o broju potpisa nije mogao precizirati.

„Tačne brojke o broju potpisivanju peticije biće saopštene uskoro“, kazao je Đajić.

Slavica Zeljković, načelnica Urgentnog centra u UKC-u RS, zahvalila se svim koji su došli i podržali ovo okupljanje.

„Sve vrijeme ove nemilosrdne i borbe sa korona virusom, imali smo teške momenta a jedan od njih je i afera ‘Kiseonik’. Mnogu građani su u pitanje doveli sve ono što mi radimo“, rekla je Zeljkovićeva.

Dodala je da se oni u tim momentima nisu pokolebali.

„Nastavili smo da radimo jer smo znali da ispravno postupamo“, istakla je načelnica Urgentnog centra u UKC-u RS.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube