Naslovna Politika Radović: SNSD zadužuje Srpsku za finansiranje hotela, aviona i helikoptera, a gradovima...

Radović: SNSD zadužuje Srpsku za finansiranje hotela, aviona i helikoptera, a gradovima “kreše” budžet

 Srpska demokratska stranka će se u punom kapacitetu suprotstavi pokušaju uzurpacije ovlašćenja i degradacije pozicija gradonačelnika Banjaluke i Bijeljine, jer to predstavlja mijenjanja izborne volje građana, poručio je zamjenik predsjednika SDS Milan Radović.

“Juče smo na političkoj sceni imali dva takva scenarija, pa tako u Banjaluci skupštinska većina predvođena SNSD-om nije usvojila budžet koji je predložio gradonačelnik, dok je u Bijeljini skupštinska većina predvođena SNSD-om prekrojila budžet onako kako oni misle da bi trebao da se troši”, navodi se Radovićeva izjava u saopštenju iz SDS.

Dodaje se da je licemjerno skresati budžet grada Banjaluka pod izgovorom da se pomaže penzionerima, porodiljama ili drugim kategorijama, dok se zaduženjima budžeta Republike Srpske nastavlja finansiranje nepotrebnih i skupih softvera, automobila, zgrada, hotela na Jahorini, aviona ili helikoptera.

Radović kaže da je nelogično da Vlada Republike Srpske i pojedina javna preduzeća nastavljaju sa neracionalnim trošenjem novca svih građana u uslovima kada se narod i privrednici u Srpskoj bore za golu egzistenciju.

“Mediji su juče objavili informaciju da Vlada izdvaja 8,1 miliona КM za nabavku Majkrosft licenci, što je povećanje od preko dva miliona КM u odnosu na prethodni period”, navodi se u saopštenju.

Radović je uputio poziv Vladi Srpske i premijeru Radovanu Viškoviću da preispitaju ove odluke i da obavijeste javnost da li je ovo trošenje javnog novca zaista potrebno u ovom trenutku.

U saopštenju SDS se ističe da se Vlada u ovoj godini putem trezorskih zapisa i obveznica zadužila oko 200 miliona КM.

(N.S)