22.7 C
Banja Luka

RUSI GRME KOD BOGDANOVKE: Rasturili Ukrajince u više pravaca (MAPA / VIDEO)

Vojnici 200. brigade Severne flote još pre tri dana su ušli u predgrađe sela Bogdanovka i tu su se utvrdili, nastavljajući juriš, a sada je ministarstvo odbrane RF objavilo izveštaj o tekućim akcijama i borbama armije RF na ovom delu fronta.

► Na bok su napredovali vojnici Sever-V brigade i komšije iz Dobrovoljačkog korpusa, zauzevši Bogdanovku.

► Naše trupe aktivno koriste bespilotne letelice i artiljeriju, uništavajući Oružane snage Ukrajine u zoni naseljenog mesta.

► U blizini, desant se nastavlja i napredovanje sa oslobođenog Hromova (Artemovski).

► Vazdušno-desantne snage napadaju u rejonu autoputa Bahmutski Šljah, električnu podstanicu, na području bivšeg aerodroma Artjomovsk.

► „Teško je u blizini Kleščejevke, Andrejevke, Bogdanovke i u pravcima Razdolovke i Ivanovskog. Rusi su napredovali“, priznaju danas u svojim izveštajima ukrajinski vojni analitičari.

► U blizini Kleščejevke, snage Južnog vojnog okruga nastavljaju da juriš na Kleščejevsko utvrđenje i visove, neprijatelj s vremena na vreme pokušava da izvrši kontranapad.

► Generalštab Oružanih snaga Ukrajine je u jutarnjem izveštaju izvestio da su Oružane snage Rusije izvele 7 napada na području Bogdanovke, Kleščejevke i Andrejevke.

 

Izvor: Pravda.rs

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here