Naslovna Najnovije Rusija se praktično sama bori protiv NATO i Ukrajine

Rusija se praktično sama bori protiv NATO i Ukrajine

0

Rusija se praktično sama bori protiv NATO-ukrajinske vojne konglomeracije, saopštio je zamjenik ministra spoljnih poslova Rusije Mihail Galuzin.

„Rusija se sada praktično sama bori protiv NATO-ukrajinske vojne i vojno-industrijske konglomeracije, u kojoj je Ukrajini dodjeljena uloga poligona u konfrontaciji sa Rusijom, a kolektivni Zapad ima funkciju štaba, pozadine, snabdjevača obavještajnim podacima i oružjem“, rekao je on tokom stručnog seminara „Ukrajina između Rusije i Zapada“.
„Aktuelne ukrajinske vlasti uništavaju sve što je na bilo koji način povezivalo naše zemlje“, dodao je diplomata.

„Na njihovu inicijativu izmijenjeni su udžbenici istorije, zabranjena književna i muzička djela, uništeni spomenici i kulturni objekti, prekinuti kontakti između predstavnika akademske zajednice, što je naučnike lišilo mogućnosti da razmjenjuju iskustva, vrše zajednička naučna istraživanja, vode diskusije, uključujući i istorijske“, napomenuo je Galuzin.

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova smatra da je Ukrajina postala potrošni materijal za politiku kolektivnog Zapada, prije svega Anglosaksonaca koja ima za cilj da izgradi konfiguraciju međunarodnih odnosa koja je korisna za oni, da na sve načine održavaju unipolarnost koja im klizi iz ruku.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube