Naslovna Izdvajamo Šarović upozorava “Dok se sve zemlje spremaju za krizu, naši vlastodršci spavaju”

Šarović upozorava “Dok se sve zemlje spremaju za krizu, naši vlastodršci spavaju”

0

Postojeća vlast samo produkuje krize na svim nivoima, jer nema nikakav ekonomski plan. Jedino što znaju je zadužiti se i rasprodati ovo što je preostalo javnih resursa. Uništili su i seljaka i radnika, profesora i ljekara… sve i zato nam ostaju pusta sela a prazne se i gradovi, rekao je lider SDS Mirko Šarović.

On je naglasio da je vlast ostala bez ikakve ideje i snage da nešto učini da ovoj zemlji i njenim građanima ponude bilo šta novo i bolje od postojećeg stanja.

– Ulazimo u neizvjesnu zimu, svuda se prave planovi kako preživjeti, a naša vlast spava, kao što je prespavala cijeli ovaj mandat. Ne vide šta rade drugi, da velike svjetske ekonomije prave planove kako preživjeti u ovim kriznim vremenima, nego samo čekaju da im neko na gotovo donese. Sjetimo se kako je bilo u pandemiji, nisu imali čak ni stalke za infuziju nego su od Srbije tražili – rekao je Šarović.

Umjesto da se ugledaju, kaže Šarović, kako to radi Srbija, kako predsjednik Vučić pravi zalihe u svemu od novca, goriva, gasa struje, pšenice, ulja… naše vlasti u zalihi nemaju ništa, budžet u manjku, uništili su davno robne rezerve.

– To u Republici Srpskoj ne postoji. Uništili su i elektroenergetski sistem, a hrane nas ovih dana imaginarnim projektima o izgradnji skijališta na Manjači, turističkog kompleksa na Zelegori, izgradnji gasovoda, skupih autoputeva… elektroenergetskih objekata koje godinama samo najavljuju. Zato treba na izborima da budu poraženi, dosta je više – poručio je Šarović i dodao:

– Nama treba vlast koja će znati kuda da usmjeri ovaj brod i da njime upravlja pametno i mudro a ne da buče i da svima prkosi. Mi, ne samo u Republici Srpskoj, nego i u BiH da se ugledamo na Srbiju, njenu poziciju danas u svijetu i napredovanje u svakom pogledu – kaže Šarović.

On ističe da halabukom, izmišljenim svađama – da nam je uvijek neko drugi kriv – nikada nećemo naći rješenje ni za jedno pitanje.

– A to aktuelna vlast SNSD, HDZ i SDA upravo radi i skreće pažnju s pitanja koja znače život ljudima. Uvjeren sam da se može naći rješenje, ako se hoće, u skladu sa ustavnim nadležnostima kada je u pitanju regulisanje mnogih pitanja pa i u oblasti i gasa i električne energije, koji trenutno u svijetu život znače – rekao je Šarović i poručio:

– Sve su ovo dovoljni razlozi da aktuelna vlast ode s političke scene i da na njihova mjesta dođu ljudi, a jedan samo od njih zajedno sa Jelenom Trivić i vladom koju ćemo formirati, koji će znati šta raditi. Za primjer uzećemo metode koje je Vučić primijenio u Srbiji i nećemo našu Republiku Srpsku držati u izolovanom stanju nego ćemo je uvesti u mirnu luku. To će biti naš prioritet i tražićemo rješenja da odblokiramo i nađemo kako pokrenuti s mrtve tačke realizaciju elektroenergetskih projekata na Drini o kojima ova vlast samo priča a ništa ne radi – kaže Šarović.

On tvrdi da se može naći rješenje, ako se hoće, u skladu sa ustavnim nadležnostima kada je u pitanju regulisanje mnogih pitanja pa i u oblasti i gasa i električne energije, koji trenutno u svijetu život znače a kod nas je to tema za prepucavanje.

– Ovaj narod zaslužuje bolje i to bolje ćemo obezbijediti i uvjeren sam da ćemo dobiti podršku naroda i da ćemo imati iskrenu podršku ne samo Srbije nego i drugih zemalja i na istoku i zapadu – zaključio je Šarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: