Naslovna Najnovije ŠEF EULEKSA O UHAPŠENOM SRBINU Ne znamo tačno gde je Dejan Pantić

ŠEF EULEKSA O UHAPŠENOM SRBINU Ne znamo tačno gde je Dejan Pantić

0

Šef Euleksa Lars Gunar Vigemark u intervjuu za Kosovo onlajn rekao je da misija EU ima kontradiktorne informacije o uhapšenom Dejanu Pantiću i da još ne znaju gde se on nalazi.

„Imam kontradiktorne informacije. Imam informacije i da je primio terapiju i da nije. Istražujemo ovu situaciju. Mi smo dostavili lekove kosovskoj policiji u Leposaviću i zahtevali smo da budu dostavljeni gospodinu Pantiću koji je zadržan na lokaciji koju zvanično ne mogu da potvrdim, jer ne znam tačno gde je.

Vrlo je važno da gospodin Pantić bude tretiran prema svim odgovarajućim standardima, da je u odgovarajućem pritvorskom centru, jer nisam siguran na kojoj je lokaciji fizički pritvoren, da li je ta lokacija odgovarajuća prema kosovskom zakonu, da li se poštuju njegova prava, da li je video advokata, da li je u kontaktu sa porodicom.

On takođe mora da sarađuje u pogledu davanja izjave, mora biti svestan optužbi. Koliko razumem saslušan je putem video linka i određeno mu je zadržavanje od 30 dana. Budite sigurni da pomno pratimo ovaj slučaj“, rekao je Vigemark.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube