Naslovna BIH Sky već „ulovio“ 10 policajaca zbog saradnje sa kriminalcima i narkomafijom

Sky već „ulovio“ 10 policajaca zbog saradnje sa kriminalcima i narkomafijom

0

Nova hapšenja pripadnika policije koji se sumnjiče da su pomagali članovima narkomafije u BiH u švercu enormnih količina narkotika dokazala su ozbiljan problem u bh. policijskim strukturama i jaku spregu između policajaca i kriminalaca, javlja „Avaz“.

Novi u nizu uhapšenih pod sumnjom da je član narkobande Milana Matkovića, narkodilera iz Trebinja, policijski je službenik MUP-a HNK Miroslav Čalija.

Kako je objavio „Avaz“, on je uhapšen prekjuče u Mostaru, zajedno s bivšim policajcem Draženom Šinikovićem.

No, Čalija i Šiniković dvojica su od desetine uhapšenih policijskih službenika u BiH koji su otkriveni nakon dešifriranja Sky aplikacije. Šiniković je bio ključni čovjek Matkovića, zadužen za policijsko-tužilačke rabote.

Klupko se počelo odmotavati hapšenjem Bojana Cvijetića u akciji “Transporter”, savjetnika Dragana Mektića, bivšeg ministra bezbjednosti BiH, koji je kod sebe imao i povjerljive podatke OSA-e.

 Zajedno s njima, uhapšen i Mladen Milanović, pripadnik MUP-a Republike Srpske.

Nedugo zatim, nakon dešifriranih poruka na aplikaciji Sky, uhapšen je i granični policajac Vladan Kovačević. Nedavno su lišeni slobode i pripadnik Granične policije Miloš Lukajić, kao i šef OSA-e u Banjoj Luci Robert Radonjić zbog sumnje da je kriminalcima odavao tajne. Osim njega, uhapšen je i Nedeljko Lubura, glavni inspektor MUP-a Republike Srpske.

Lubura je kriminalca Ivana Mijatovića, koji se nalazi na Interpolovoj potjernici, u gepeku službenog vozila prebacio iz Slovenije u BiH.

Akcija „Golub“

Zbog veza s kriminalcima i trgovine narkoticima pohapšeni su i pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH Miloš Nikolić i Miloš Popovac, rečeno je „Avazu“.

Nedavno je uhapšen i granični policajac Šaban Kudo, koji se sumnjiči da je pomogao osumnjičenima u akciji “Golub”. Radi se o grupi Blaženka Raševića, koji je, takođe, švercovao narkotike.

Ko je pomagač iz pravosuđa

Prema nalogu Tužilaštva BiH, prije dva mjeseca uhapšen je i sudija iz Bijeljine Jovan Savić, koji je kriminalcima dojavljivao informacije.

Tužilaštvo BiH je nedavno saopštilo da je uhapšeni Elvis Keljmendi ostvarivao kontakte s pojedincima u bh. pravosuđu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: