Naslovna Izdvajamo Srbija: Sutra kreće vakcinacija

Srbija: Sutra kreće vakcinacija

0

Sutra kreće vakcinacija u Srbiji Fajzerovom vakcinom, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vakcinacija u Srbiji kreće sutra, najavio je predsednik Aleksandar Vučić i dodao da će prvo biti vakcinisani korisnici domova za stare. Reč je o vakcini „Fajzer-Biontek“, koja je juče stigla u Srbiju, prvih 4.875 doza, a u januaru, februaru i martu stići će, kaže predsednik, još više doza.

„Vakcinacija protiv korone kreće sutra u staračkim domovima, oni su najugroženija kategorija zato od njih počinjemo“, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je vakcina spas.

Vakcine su nabaviljene bilateralno, samostalno, i Srbija je verovatno jedina zemlja van EU, u ovom delu, koja je uspela nešto vakcina da nabavi, rekao je Vučić novinarima u Golubincima.

„Krećemo odmah. ALIMS je dobila uzorke drugih vakcina, oni će da nastave da rade svoj posao, a onda očekujemo veće količine. Vakcina je spas, vakcina je spasila čovečanstvo, da ne njema neke druge bolesti ne bi bile iskorenjene“, rekao je Vučić.

Važno je, kaže, da se vakcinacijom zaštiti veći broj ljudi.

„Verujem da od sredine januara možemo da idemo na masovniju vakcinaciju ako sve bude u redu sa ispitivanjem vakcina. Kada kažem masovniju mislim na stotine hiljada ljudi, možda na milion ljudi da vakcinišemo. To je strahovit uspeh, postoje dve škole, ali mi ćemo odvojiti dve doze na jednog čoveka unapred, nećemo da rizikujemo“, rekao je Vučić i dodao:

„I neko iz državnog vrha će da primi vakcinu, da li Ana ili ja, videćemo“.

(Mondo)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube