23.7 C
Banja Luka

Svidjelo se to nekome ili ne, SDS je politički tvorac Republike Srpske

Povodom saopštenja koje je u petak objavio srbački SNSD, moralna, građanska, ali ponajviše moja dužnost kao predsjednice Srpske demokratske stranke Srbac je da odgovorim na neistine:

Srpska demokratska stranka je zajedno sa narodom stvorila Republiku Srpsku.
Da tada nije bilo odgovorne politike rukovodstva SDS-a i Republike Srpske, sada gospoda iz SNSD-a ne bi sjedila u institucijama iz kojih je u proteklih petnaest godina predala najviše nadležnosti.

Za vrijeme vlasti Srpske demokratske stranke himna Republike Srpske je bila Bože pravde, grb Republike Srpske je bio grb Nemanjića, a Republika Srpska je bila mnogo stabilnija i nezavisnija. To znaju i oni koji su dugo bili dio „porodice“ SDS-a. Upravo zato nije jasno odakle tolika mržnja prema SDS-u. Da nije bilo odgovorne politike SDS-a, gospoda iz SNSD-a ne bi imala šta predavati, ni prodavati, pa tako onda ni vraćati.

Mučno je to za većinu njih koji su svjesni prave istine i što sada izigravaju „branioce“ ove svetinje za koju mnogi dadoše živote, dijelove tijela, a sada većina preživjelih živi na ivici egzistencije. Zaboraviše da poniziše borce na nekoliko posljednjih sjednica Narodne skupštine Republike Srpske tako da je i to jasan pokazatelj njihove neiskrenosti.

Možda bi im mnogo pametnije bilo da se ostave optužbi i preduzmu nešto da sačuvaju ovo malo naroda što je preostalo u Republici Srpskoj jer za to imaju mehanizme. To je najbolji način da odbranimo svi zajedno Republiku Srpsku. Praveći zavadu među ljudima, širenjem mržnje i trovanjem omladine zgadili su im živote u našoj zemlji, te iz nje odlaze i oni što imaju krov nad glavom i radna mjesta.

Zemlja bez ljudi je prazna ljuštura, koja ne treba nikome, jer su i prirodna bogatstva već dobrim dijelom iskorištena, da ne navodim sada na koji način. U svojim napadima na neistomišljenike zaboraviše da kažu da su im koalicioni partneri iz SDA obezbijedili da vode Savjet ministara i četvrtu ruku u Domu naroda Parlamenta BiH. U najmanju ruku nije ljudski nazivati opoziciju imenom kakvim ju nazivaju.

Kao i mnogo puta do sada, njihov način vladanja je manipulacija narodom i neistinama, pričajući priče u koje ni sami ne vjeruju. Da ih podsjetim samo da na posljednje obmane kada je referendum o Danu Republike Srpske postao „anketa“, da nije objavljen u Službenom glasniku, a da su potpisi protiv tzv. Inckovog zakona stavljeni u stranačke vitrine.

Ni sada, a ni i ubuduće nemaju pravo da tako pišu o Srpskoj demokratskoj stranci jer je ona starija i od Republike Srpske, a nikada sudbinu Republike Srpske nije vezala za svoj opstanak na političkoj sceni!

„Beskičmenjaci“ kako nas nazivaju, imaju daleko jaču „kičmu“ i usudiću se reći i razboritije razmišljaju od onih koji su spremni da urade mnogo šta, što košta, što je već koštalo i što može koštati ovaj narod.

Srpska demokratska stranka postoji 31. godinu zahvaljujući iskrenim ljudima koji žele dobro ovoj našoj zemlji uprkos tome što su mnogi pokušavali i što pokušavaju da je „ugase“.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here