26.7 C
Banja Luka

U Torlaku počela proizvodnja ruske vakcine

Na institutu Torlak je pokrenuta proizvodnja vakcine protiv virusa korona „Sputnjik“ i u budućnosti će moći da se izvozi u države regiona, saopštio je Ruski fond za direktne investicije.

– RFPI i Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak objavljuju da je pokrenuta proizvodnja ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik“ u Srbiji. Ovim je Srbija postala prva država u južnoj Evropi koja će proizvoditi „Sputnjik“. Proizvodnja u Srbiji je u skladu sa najstrožijim standardima – saopštili su u fondu.

U fondu je naglašeno da će u budućnosti biti moguć izvoz preparata u druge države regiona.

 

– U skladu sa dogovorima koji su postignuti između Ruskog fonda za direktne investicije i Instituta Torlak u Srbiji je u kratkom roku uspješno pokrenuta proizvodnja vakcine „Sputnjik“. Srbija je prva evropska država koja je počela da proizvodi rusku vakcinu – izjavio je direktor ruskog fonda Kiril Dmitrijev.

On je podsjetio da se od početka ove godine preparat aktivno koristi za vakcinaciju stanovništva i zahvaljujući pokretanju lokalne proizvodnje razmjere vakcinacije mogu biti značajno uvećane.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here