Naslovna Rusija Ukrajinski obavještajci: „Rusi ipak neće pobjeći, spremaju se da brane Herson“

Ukrajinski obavještajci: „Rusi ipak neće pobjeći, spremaju se da brane Herson“

0

Šef ukrajinskih obavještajaca rekao je da mu se čini da se Rusi spremaju da brane Herson s obzirom na to da su u taj ključni grad na jugu poslali dodatne vojnike.

Ukrajina je ranije sugerisala da bi neke ruske jedinice mogle napustiti Herson, a s obzirom na to da je naređena evakuacija ljudi, vjerovalo se da Rusi planiraju da unište branu i potope brojna sela u toj oblasti.

Rusija je zauzela Herson u prvim danima rata, ali je nedavno bila pod pritiskom usljed napretka ukrajinskih trupa duž rijeke Dnjepar.

Kirilo Budanov, šef ukrajinske obavještajne službe, odbacio je prethodna dešavanja kao „informativnu operaciju“, rekavši za internet stranicu Ukrajinska pravda da Moskva „pokušava stvoriti iluziju da je sve izgubljeno“, preosi portal Kliks.

Sada ruska vojska šalje još vojnika i priprema ulice za odbranu, rekao je on, dodajući da je uklanjanje građana pretvaranje da se sačuva obraz u slučaju da grad padne pod Ukrajinu.

BBC nije potvrdio precizna kretanja trupa bilo koje strane na terenu. Nagovještaj da ruske trupe kopaju povećava mogućnost žestoke borbe u narednim sedmicama.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube