30.7 C
Banja Luka

Zelenski: Putinu ću pokazati gdje mu je mjesto

Ruskom lideru Vladimiru Putinu treba pokazati gde mu je mjesto svim mogućim sredstvima, uključujući jačanjem Ukrajine, moćnim sankcijama i političkom izolacijom, rekao je danas predsednik Ukrajine Volodomir Zelenski.

Zelenski je ovo rekao u intervjuu za italijanski SkiTG24, čiji je fragment objavio na svom Telegram kanalu uoči otvaranja Samita mira u Švajcarskoj, prenio je Ukrinform.

“Danas Putin mora biti postavljen na svoje mjesto svim mogućim sredstvima: jačanjem Ukrajine, snažnim sankcijama, političkom izolacijom”, rekao je Zelenski.

On je rekao da će Putin, ako osjeti da ima moć, nastaviti da napreduje.

“Nije slučajnost da njegove rakete prelaze preko prostora država članica NATO-a. Ima slučajeva u Poljskoj, ima slučajeva u Rumuniji, Rusija ulazi i u tuđe teritorijalne vode, narušava strani vazdušni prostor. Sve je to zabeleženo”, tvrdi Zelenski, prenosi Tanjug.

Zelenski kaže i da Rusija koristi 3.200-3.500 raketa mjesečno “isključivo protiv civilnog stanovništva i civilne infrastrukture”, “kako bi se ljudi plašili i bježali iz gradova, kako bi Rusija mogla da okupira ova sela i gradove”, prenosi ukrajinska agencija.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here