Naslovna Region U Srbiju stiglo još pola miliona kineskih vakcina

U Srbiju stiglo još pola miliona kineskih vakcina

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ambasadorka Kine Čen Bo dočekale avion iz Kine sa novim kontigentom vakcina Sinofarm.

“Došli smo do tri miliona vakcina koje smo kupili i platili i čime smo omogućili masovnu imunizaciju našeg stanovništva. Do sada nam je isporučeno preko 4,5 miliona vakcina”, kazala je premijerka.

“Od toga tri miliona je stiglo iz Kine i mi u ovom trenutku imamo skoro milion i 950 hiljada građana vakcinisanih bar jednom dozom vakcine. Što je 34 odsto punoljetnog stanovništva”, istakla je Brnabić.

Prema njenim riječima, do kraja aprila bi trebalo da budemo na 37 posto vakcinisanih. “Beograd je apsolutno najuspješniji po tom pitanju, ali nisu svi takvi. Zato moramo da radimo na tome i da do kraja juna možemo da kažemo da smo bezbjedni”, rekla je Brnabić.

Još jednom je apelovala na građane da ne vjeruju lažnim vijestima, tračevima i antivakserima. “Vakcina je jedino što nas spasava. Važno je da to završimo tokom maja i juna i da konačno stavimo tačku na sve”, zaključila je ona.

Izvor: B92