Naslovna Izdvajamo U Srbiju stiglo još 100.000 Sputnjika V, Vučić dočekao avion

U Srbiju stiglo još 100.000 Sputnjika V, Vučić dočekao avion

0
Avion sa još 100.000 doza ruske vakcine “Sputnjik V” sletio je večeras u Beograd, a na aerodromu “Nikola Tesla” dočekao ga je predsiednik Aleksandar Vučić.

Sa ovim kontigentom od 100.000 vakcina, Srbija je prešla broj od dva miliona nabavljenih vakcina.

““Sa ovim vakcinama, Srbija je nabavila 2,62 miliona vakcina. Sa tim ćemo moći da vakcinišemo 1,3 miliona ljudi, što je važno za našu zemlju”, rekao je Vučić.

Predsiednik je istakao da je večeras stiglo 100.000 druge doze, za revakcinaciju građana koji su primili prvu dozu ruske vakcine.

Vučić je podsietio i da Srbiju očekuje proizvodnja ruske vakcine.

“To je težak zadatak za nas. Tu smo jos na početku. Ne ide to za dan. Ni neke stalne članice SB UN nisu napravile vakcinu, a ne Srbija. Ali ćemo da pravimo. Prvo ćemo da pakujemo, verujem da ćemo to do juna, a onda ćemo i da krenemo u proizvodnju”, rekao je Vučić.

Sa Vučićem, avion Er Srbije “Nikola Tesla”, koji je dopremio vakcine, dočekali su ministar za inovacije Nenad Popović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

Inače, Srbija je po broju vakcinacija na million stanovnika, na šestom miestu u sv9ietu i drugom u Evropi, posl9ie Velike Britanije.

Kada je riječ o broju onih koji su dobili drugu dozu vakcine na milion stanovnika, Srbija je prva u Evropi i četvrta u svijetu.

Srbija je ubjedljivo prva u regionu po broju vakcinacija na milion stanovnika.

Sutra se očekuje da u Srbiju stigne dodatnih 58.500 Fajzer vakcina, a 5. marta još 500.000 Sinofarm fakcina.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube